English and Pedagogy MCQ Questions with Answer

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on tumblr
Tumblr
English and Pedagogy MCQ Questions with Answer
Quiz-1Quiz-2Quiz-3Quiz-4

Q41. The best sequence for learning the English language is

(a) Listening, Speaking, Reading, Writing

(b) Speaking, Listening, Reading, Writing

(c) Listening, Speaking, Writing, Reading

(d) None of the above

Answer: (a) The best sequence for learning the English language is listening, speaking, reading, writing (LSRW)

Q42. A language has to be

(a) Phonetically correct

(b) Grammatically correct

(c) Alphabetically correct

(d) Systematically correct

Answer: (b) Grammatically correct

Q43. Flashcards are a useful type of

(a) Audio-visual aids

(b) Audio aids

(c) Visual aids

(d) None of these

Answer: (c) Visual aids

Q44. A good textbook of English should possess

(a) reading material

(b) pictures and illustrations

(c) cultural content

(d) All of the above

Answer: (d) All of the above

Q45. It is of great utility in teaching English pronunciation, accent, and intonation.

(a) Epidiascope

(b) Films

(c) Linguaphone

(d) Radio

Answer: (c) Linguaphone

Q46. Latest scheme of evaluation outlined by the CBSE namely

(a) Comprehensive and Continuous Evaluation

(b) Continuous and Comprehensive Evaluation

(c) Continuous and Communicative Evaluation

(d) None of the above

Answer: (b) Continuous and Comprehensive Evaluation

Q47. To cover all courses in minimum time, which type of question should be asked?

(a) Short answer

(b) Objective type

(c) Essay type

(d) All of these

Answer: (b) Objective type

Q48. A unit test is an expression of

(a) Effective Evaluation

(b) Formative Evaluation

(c) Summative Evaluation

(d) Normative Evaluation

Answer : (b) Formative Evaluation

Q49. Pronunciation of students can be tested through ….. type questions.

(a) essay

(b) objective

(c) short answer

(d) None of these

Answer: (d) None of these

Q50. Oral tests and examinations are intended to test

(a) reading

(b) comprehension

(c) expression

(d) All of these

Answer: (d) All of these

Pages ( 5 of 7 ): « Previous1 ... 4 5 67Next »

Read Important Article

Leave a Comment

error: Content is protected !!