English and Pedagogy MCQ Questions with Answer

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on tumblr
Tumblr
English and Pedagogy MCQ Questions with Answer
Quiz-1Quiz-2Quiz-3Quiz-4

Q31. Which of the following sentences has the correct structure of question?

(a) How long will you take to finish your work?

(b) How did long you will take to finish your work?

(c) How long do you take to finish your work?

(d) How long you will take to finish your work?

Answer: (a) How long will you take to finish your work?

Q32. The passive voice form of the sentence ‘She will write a letter.’ will be

(a) A letter will be written by her.

(b) A letter will be written by her.

(c) Written a letter will be by her.

(d) Will a letter be written by her?

Answer: (b) A letter will be written by her

Q33. The passive voice form of the sentence ‘Who will help you?’ will be

(a) By whom will you be helped?

(b) Whom will you be helped?

(c) You will be helped.

(d) Whom will be you are helped?

Answer: (a) By whom will you be helped?

Q34. Consonant sounds are

(a) 26

(b) 24

(c) 27

(d) 28

Answer: (b) There are 24 consonant sounds in the English language.

Q35. Phonetic symbols are

(a) 44

(b) 40

(c) 48

(d) 52

Answer: (a) 44

Q36. Which one of the following is not included under the principles of English teaching?

(a) Principle of a natural process

(b) Principle of purpose

(c) Principle of uprooting from culture

(d) Principle of selection

Answer: (c) Principle of uprooting from culture

Q37. The criteria to choose a particular course for a particular class is called

(a) The Principle of Selection

(b) The Principle of Gradation

(c) The Principle of Proper Order

(d) The Principle of Motivation

Answer: (a) The Principle of Selection

Q38. The unit of teaching indirect method is

(a) word

(b) sentence

(c) phrase

(d) None of these

Answer: (b) The unit of teaching in direct method is sentence.

Q39. An alphabetic method is also known as

(a) Word method

(b) Syllabic method

(c) Spelling method

(d) Phrase method

Answer: (c) ‘Alphabetic method is also known as the ABC method or spelling method.

Q39. In which method teacher states the rules and gives examples?

(a) Inductive method

(b) Deductive method

(c) Translation method

(d) None of these

Answer: (b) Deductive method

Pages ( 4 of 7 ): « Previous1 ... 3 4 5 ... 7Next »

Read Important Article

Leave a Comment

error: Content is protected !!