Sentence Improvement MCQ Questions with Answer

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on tumblr
Tumblr
Sentence Improvement MCQ Questions with Answer

Directions: In each question, a part of the sentence is printed in bold italics. Below each sentence, some phrases are given which can substitute the italicized part of the sentence. Find out the phrase which can correctly substitute that part of the sentence. If the sentence is correct as it is, the answer is No correction required’ or No improvement’.

Q1. All the allegations leveled against him were found to be baseless.

(a) Leveled for

(c) Level against

(b) Level with

(d) Leveling with

(e) No correction required

Answer: (e) No correction required

Q2. Rohit is as fast as or perhaps faster than Manish.

(a) Equally fast

(b) Almost as fast

(c) As fast

(d) No correction required

Answer: (c) as fast

Q3. I shall be grateful to you if you are of help to me now.

(a) would help

(b) shall help

(c) help

(d) No improvement

Answer: (c) help

Q4. He cannot succeed in business because he works by fits and starts.

(a) with fits and starts

(b) fits and starts

(c) into fits and starts

(d) No improvement

Answer: (d) No improvement

Q5. He did many mischiefs.

(a) made many a mischief

(b) made much mischief

(c) committed many mischiefs

(d) No improvement

Answer: (c) committed many mischiefs

Q6. You may appoint whoever you think can do the job most efficiently.

(a) anybody you think

(b) someone you think

(c) whomever you think

(d) whomsoever you think

(e) No correction required

Answer: (e) No correction required

Read Also: Spotting Errors or Common Errors MCQ Question and Answer

Q7. This carpenter is the most skilled of all the other carpenters in our workshop.

(a) carpenter

(b) of all other carpenters

(c) of all carpenters

(d) No improvement

Answer: (b) of all other carpenters

Q8. He has said so out of affection, do not take it to heart.

(a) in heart

(b) it in the heart

(c) by the heart

(d) No improvement

Answer: (d) No improvement

Q9. I love the literature, the music, the art.

(a) literature, music, and art

(b) the literature, music, and art

(c) literature, music and the art

(d) the literature, the music, and the art

(e) No improvement

Answer: (a) literature, music, and art

Q10. Before I met Rajeev, I had had a poor opinion of him.

(a) had

(b) have had

(c) did have

(d) No improvement

Answer: (d) No improvement

Pages ( 1 of 5 ): 1 2 ... 5Next »
error: Content is protected !!