Sentence Improvement MCQ Questions with Answer

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on tumblr
Tumblr
Sentence Improvement MCQ Questions with Answer

Directions: In each question, a part of the sentence is printed in bold italics. Below each sentence, some phrases are given which can substitute the italicized part of the sentence. Find out the phrase which can correctly substitute that part of the sentence. If the sentence is correct as it is, the answer is No correction required’ or No improvement’.

Q11. I would gladly accompany your sister if you had asked him.

(a) would have gladly accompanied

(b) was to have gladly accompanied

(c) will gladly accompany

(d) No improvement

Answer: (a) would have gladly accompanied

Q12. She was too clever to see through his tricks.

(a) see into his tricks

(b) see his tricks

(c) see at his tricks

(d) No improvement

Answer: (d) No improvement

Q13. The boy told his teacher to explain the passage.

(a) called his teacher

(b) said to his teacher

(c) asked his teacher

(d) No improvement

Answer: (c) asked his teacher

Q14. What are needed are not large houses but small cottages.

(a) were

(c) is

(b) was

(d) No improvement

Answer: (c) is

Q15. The police broke away the meeting as it turned violent.

(a) broke up

(c) broke through

(b) broke off

(d) No improvement

Answer: (a) broke up

Q16. I wish my bus did not arrive so late; then I could have reached home before breakfast.

(a) has not arrived

(b) does not arrive

(c) had not arrived

(d) No improvement

Answer: (c) had not arrived

Q17. Sumit would have been looked smart in traditional clothes.

(a) was looked

(b) would be looked

(c) had looking

(d) would have looked

(e) No correction required

Answer: (d) would have looked

Q18. If you will pray sincerely, God will listen to your prayers.

(a) you pray

(b) you are praying

(c) you will be praying

(d) No improvement

Answer: (a) you pray

Q19. Hardly had I finished writing the letter before Anil arrived.

(a) then

(b) while

(c) when

(d) as

(e) No improvement

Answer: (c) when

Q20. The main point of his speech was well understood.

(a) that he spoke

(b) in the speech of his

(c) made when he spoke

(d) made by his speech

(e) No correction required

Answer: (e) No correction required

Pages ( 2 of 5 ): « Previous1 2 3 ... 5Next »

Read Important Article

Leave a Comment

error: Content is protected !!