Sentence Improvement MCQ Questions with Answer

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on tumblr
Tumblr
Sentence Improvement MCQ Questions with Answer

Directions: In each question, a part of the sentence is printed in bold italics. Below each sentence, some phrases are given which can substitute the italicized part of the sentence. Find out the phrase which can correctly substitute that part of the sentence. If the sentence is correct as it is, the answer is No correction required’ or No improvement’.

Q41. I am sorry, but I don’t believe what you Say.

(a) I will not believe

(b) I am not believing

(c) I will not be believing

(d) No improvement

Answer: (d) No improvement

Q42. The members attending the meeting were men on powerful positions, high in the councils of their respective governments.

(a) of

(b) with

(c) in

(d) No correction required

Answer: (c) in

Q43. I often see him dancing the top.

(a) rotating

(b) encircling

(c) dodging

(d) spinning

Answer: (d) spinning

Q44. Let’s buy a new sari with the annual bonus, can we?

(a) can’t we

(b) don’t we

(c) shall we

(d) No improvement

Answer: (a) can’t we

Q45. His voice was rough and gravelly, as though his throat has had suffered an injury.

(a) had

(b) had had

(c) would have

(d) No improvement

Answer: (a) had

Q46. What is the time in your watch?

(a) on

(b) by

(c) from

(d) No improvement

Answer: (b) by

Q47. Since 1986, there is no earthquakes here.

(a) have been

(b) are

(c) were being

(d) No improvement

Answer: (a) have been

Q48. They probably would have caught up the truck by now.

(a) will catch

(b) shall have caught

(c) must have caught

(d) No improvement

Answer: (d) No improvement

Q49. One of their freighters, the Neptune, will leave in two weeks.

(a) Would leave

(b) Will be leaving

(c) Would have left

(d) No improvement

Answer: (b) will be leaving

Q50. It is time the six-year old is learning how to read and write.

(a) Has learned

(b) Learnt

(c) Was learning

(d) No improvement

Answer: (b) learnt

 

Pages ( 5 of 5 ): « Previous1 ... 4 5

Read Important Article

Leave a Comment

error: Content is protected !!