Sentence Improvement MCQ Questions with Answer

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on tumblr
Tumblr
Sentence Improvement MCQ Questions with Answer

Directions: In each question, a part of the sentence is printed in bold italics. Below each sentence, some phrases are given which can substitute the italicized part of the sentence. Find out the phrase which can correctly substitute that part of the sentence. If the sentence is correct as it is, the answer is No correction required’ or No improvement’.

Q21. I met the two girls, whom I believe, are twin- sisters.

(a) who I believe, are,

(b) who I believe to be

(c) who, to my belief, are

(d) No improvement

Answer: (a) who I believe, are,

Q22. In her views, they are going to present a report soon.

(a) As

(b) On

(c) With

(d) For

(e) No improvement

Answer: (d) For

Q23. His father won’t be able to leave for Varanasi until they have arrived.

(a) until they arrive

(b) until they will arrive

(c) until they will have arrived

(d) No improvement

Answer: (a) until they arrive

Q24. They cooked a conspiracy to overthrow the monarchy.

(a) created

(b) fabricated

(c) hatched

(d) No improvement

Answer: (c) hatched

Q25. He returned with two burning mugs of coffee and set them down on her desk.

(a) heating

(b) steaming

(c) blazing

(d) No improvement

Answer: (b) steaming

Q26. People are tiring very soon in an activity which they don’t like.

(a) tried

(b) trying

(c) tired

(d) tyring

(e) No improvement

Answer: (c) tired

Q27. All his family members are in Kanpur.

(a) All of his family members

(b) All the family members of his

(c) All the members of his family

(d) No correction required

Answer: (c) All the members of his family

Q28. On hearing the loud noise, he stopped and got down from his bicycle.

(a) got from

(b) got down

(c) got off

(d) No improvement

Answer: (c) got off

Q29. They felt humiliated because they realized that they had cheated.

(a) had been cheating

(b) had been cheated

(c) have been cheated

(d) were to be cheated

(e) No correction required

Answer: (b) had been cheated

Q30. They are working for the upliftment of their village.

(a) uplift of

(b) uplifting of

(c) uplifting

(d) No improvement

Answer: (a) uplift of

Pages ( 3 of 5 ): « Previous12 3 45Next »

Read Important Article

Leave a Comment

error: Content is protected !!