Sentence Improvement MCQ Questions with Answer

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on tumblr
Tumblr
Sentence Improvement MCQ Questions with Answer

Directions: In each question, a part of the sentence is printed in bold italics. Below each sentence, some phrases are given which can substitute the italicized part of the sentence. Find out the phrase which can correctly substitute that part of the sentence. If the sentence is correct as it is, the answer is No correction required’ or No improvement’.

Q31. He never tells the truth.

(a) says

(b) utters

(c) speaks

(d) No improvement

Answer: (c) speaks

Q32. Is there any place for me to sit?

(a) space

(b) room

(c) area

(d) No improvement

Answer: (a) space

Q33. The plan broke open for want of funds.

(a) broke up

(b) broke down

(c) broke out

(d) No improvement

Answer: (b) broke down

Q34. The plane touched down at Heathrow at six p.m., on schedule.

(a) at

(c) by

(b) with

(d) No improvement

Answer: (d) No improvement

Q35. The summer has set out, and the days are getting warm.

(a) set up

(b) set off

(c) set in

(d) No improvement

Answer: (c) set in

Q36. I cannot put forth with this nasty fellow.

(a) put up

(c) put out

(b) put in

(d) No improvement

Answer: (a) put up

Q37. He grabbed the man from the overcoat and pulled him away from Ritu.

(a) off

(c) in

(b) by

(d) No improvement

Answer: (b) by

Q38. She could not help but laugh.

(a) laughing

(b) but laughing

(c) laugh

(d) No improvement

Answer: (a) laughing

Q39. Brinjals are dead cheap these days.

(a) deadly cheap

(b) dirt cheap

(c) dust cheap

(d) No improvement

Answer: (b) dirt cheap

Q40. The child jumped with delight on seeing the joker at the circus.

(a) ruffian

(b) clown

(c) dud

(d) No improvement

Answer: (b) clown

Pages ( 4 of 5 ): « Previous1 ... 3 4 5Next »

Read Important Article

Leave a Comment

error: Content is protected !!