Spotting Errors or Common Errors MCQ Question and Answer

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on tumblr
Tumblr

DIRECTIONS (Qs. 81-90): In the following questions, a sentence has been divided into four parts and marked a, b, c and d. One of these parts contains a mistake in grammar Idiom or syntax. Identify that part and mark it as the answer.

Q81. (a) He was reading

(b) very hard for

(c) the last six months

(d) still he failed.

 Answer: (a)

Explanation: Misuse of Tense

It should be ‘had been’ in place of was.

Q82. (a) Every one of those

(b) who came here are

(c) foolish and

(d) cannot he relied.

 Answer: (b)

Explanation: It should be ‘who come’ here ‘is’.

Q83. (a) We are not

(b) to abuse

(c) our hardly won

(d) liberty.

 Answer: (c)

Explanation: Use adj. form, hard in place of adverbial form ‘hardly’.

Q84. (a) My boss is

(b) much angry

(c) with me

(d) these days.

 Answer: (b)

Explanation: Instead of ‘much angry’ it should be ‘very angry

Q85. (a) I want a

(b) better and

(c) efficient

(d) servant

 Answer: (c)

Explanation: It should ‘more efficient’ both the adj. should be in comparative degree

Q86. (a) He walks

(b) as though

(c) he was drink.

(d) No error.

 Answer: (c)

Explanation: It should he ‘as though he were drunk’, because he was not drunk in the real sense.

Q87. (a) Transport has been arranged

(b) to facilitate

(c) the students

(d) in visiting the exhibition.

 Answer: (d)

Explanation: It should be ‘for visiting instead of ‘in visiting’ the exhibition.

Q88. (a) I have seen

(b) my friend outside

(c) the cinema house

(d) last night.

 Answer: (a)

Explanation: It should be either “I had’ or ‘I saw’

Q89. (a) No less than

(b) four thousand People

(c) lost their lives

(d) in the recent earthquakes.

 Answer: (a)

Explanation: It should be ‘no fewer’, no less is used for quantity

Q90. (a) Unless

(b) you have no objection

(c) I will come

(d) tomorrow.

 Answer: (b)

Explanation: ‘No’ should not be used, because the word ‘unless’ itself is giving a Negative sense.

Pages ( 9 of 10 ): « Previous1 ... 8 9 10Next »

Read Important Article

Leave a Comment

error: Content is protected !!