Spotting Errors or Common Errors MCQ Question and Answer

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on tumblr
Tumblr

DIRECTIONS (Qs. 41-50): In the following questions, a sentence has been divided into four parts and marked a, b, c and d. One of these parts contains a mistake in grammar Idiom or syntax. Identify that part and mark it as the answer.

Q41. (a) After the option to study French was abolished,

(b) the college attracted less students

(c) and the strength of our class

(d) is just thirty now

 Answer: (b)

Explanation: attracted fewer students

Q42. (a) I do not think that

(b) neither of the two proposals of yours

(c) will be acceptable to him, and so

(d) the stalemate is likely to continue

 Answer: (b)

Explanation: either of the two….

Q43. (a) Since banks usually give gifts

(b) to customers who deposited large amounts,

(c) it is worthwhile that you bargain with them

(d) before you choose a particular bank

 Answer: (b)

Explanation: ……customers who deposit…

Q44. (a) Everyone who saw the movie ‘Star Wars’

(b) is unanimous in their view

(c) that it is the best science fiction movie

(d) ever produced

 Answer: (b)

Explanation: is unanimous in his view

Q45. (a) We consider him the best candidate for the post

(b) because he understands the subject,

(c) gets along well with his colleagues

(d) and hard working

 Answer: (d)

Explanation: and is hard-working/works hard

The clause here needs the verb ‘is’ to complete it.

Q46. (a) The Minister said that he could not

(b) inaugurate the conference but promised

(c) that he would come a bit lately

(d) and address the delegates

 Answer: (c)

Explanation: …would come a bit late

Late means after the due / usual / proper time. Lately is an adverb meaning not long ago\recently.

Q47. (a) Though his choice was neither economics or politics

(b) he had to study one of them,

(c) because the science class had already been filled

(d) and there was no other hope for him

 Answer: (a)

Explanation: neither economics nor politics

Some conjunctions are always used in pairs. They are called Correlative Conjunctions, as;

Either……or; Neither……nor; Both……and; Though……yet; Whether— or; only……but also.

Q48. (a) He hanged his head in shame

(b) when he came

(c) to know of his

(d) son’s failure.

 Answer: (a)

Explanation: It should be ‘hung’; ‘hanged’ means ‘put to death’.

Q49. (a) I shall always be

(b) thinking of you

(c) wherever

(d) I will go.

 Answer: (d)

Explanation: It should be ‘wherever I go’

Q50. (a) Excessive eating

(b) is injurious

(c) for health.

(d) No error

 Answer: (c)

Explanation: It should be ‘injurious to

Pages ( 5 of 10 ): « Previous1 ... 4 5 6 ... 10Next »
error: Content is protected !!