Spotting Errors or Common Errors MCQ Question and Answer

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on tumblr
Tumblr

DIRECTIONS(Qs.91-100): Read this sentence to find out whether there is any grammatical mistake error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. Mark that part with the error as your answer. If the sentence is correct as it is, mark ‘No error’ as your answer. (Ignore the errors of punctuation if any.)

Q91. A red and sore tongue is an indicator from lack of iron Vitamin-B 12 in the body.

(a) a red and sore tongue

(b) is an indicator from

(c) lack of iron and Vitamin-B 12

(d) in the body

(e) No error

 Answer: (b)

Q92. In the high-strung life of over- crowded metros there a constantly tug of war over space and resources.

(a) in the high-strung life

(b) of over-crowded metros

(c) there a constantly tug of war

(d) over space and resources

(e) No error

 Answer: (c)

Q93. The foremost criterion of selection we adopted were the number of years of training a singer had received under a particular guru.

(a) The foremost criterion of selection we adopted

(b) were the number of years of training

(c) a singer had received

(d) under a particular guru

(e)  No error

 Answer: (b)

Q94. Excess weight is the result of unhealthy eating habits which are inherent risk factors responsible for many diseases.

(a) excess weight is the result of

(b) unhealthy eating habits

(c) which are inherent risk factors

(d) responsible for many diseases

(e) No error

 Answer: (e) No error

Q95. The therapeutic benefits at helping others have long been recognised by people.

(a) the therapeutic benefits

(b) at helping others

(c) have long been

(d) recognised by people

(e) No error

 Answer: (b)

Q96. (a) It was he who

(b)  came running in the house

(c)  with the news about the earthquake.

(d)  No Error

 Answer: (b)

Q97. (a) Her mother does not approve of

(b)  her to go to the party

(c)  without dressing formally.

(d)  No Error

 Answer: (b)

Q98. (a) Riding across the battle field

(b)  the famous Bhishm

(c)  saw a large number of dead warriors.

(d)  No Error

 Answer: (d)  No Error

Q99. (a) My Aunt

(b)  was first

(c)  to get a degree

(d)  No Error

 Answer: (b)

Q100. (a) Padmini had not rarely missed

(b)  a dance performance or festival since

(c)  she was eight years old.

(d)  No Error

 Answer: (a)

 

Pages ( 10 of 10 ): « Previous1 ... 9 10

Read Important Article

Leave a Comment

error: Content is protected !!