2012 WB Primary TET Questions with Answer

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on tumblr
Tumblr

2012 WB Primary TET Question with Answer

Child DevelopmentMathematicsEnvironment studiesLanguage-I(Eng)Language-II(Bengali)

Language-I(Eng)

Q61. Choose the correct antonym of the given word: Zenith

(a) Top

(b) Extant

(c) Nadir

(d) Extinct

Answer :  (c) Nadir

Q62. “The environment has been destroyed completely “ . The phrasal verb that can replace the underlined portion is––

(a) Wiped out

(b) Wiped over

(c) Rooted out

(d) Destroyed out

Answer :  (a) Wiped out

Q63.“ A Passage to India” is a novel written by ––

(a) E M Foster

(b) Emily Bronte

(c) Walter Scott

(d) Mary Shelly

Answer :  (a) E M Foster

Q64. Choose the correct synonym of the given word: Slender.

(a) Sharp

(b) Dull

(c) Fat

(d) Slim

Answer :  (d) Slim

Q65. Choose the correct alternative.

She was singing a song. (Active)

A song ­­________ by her. (Passive)

(a) was sung

(b) was being sung

(c) Sung

(d) was sang

Answer :  (a) was sung

Q66. Which of the following short stories was written b James Joyce ?

(a) Araby

(b) Fly

(c) Doll’s House

(d) The Signalman

Answer :  (a) Araby

Q67. Choose the correct alternative for the underlined expression:

The situation left him in the horns of dilemma .

(a) Unable to speak

(b) Unable to recognized

(c) Unable to decide

(d) Unable to feel

Answer :  (c) Unable to decide

Q68. Identify the correct part of the sentence. If the sentence is correct, choose the no error option.

(a) A tank can be

(b) filled by a tap

(c) in twenty minutes.

(d) No error

Answer :  (d) No error

Q69. “Look back in Anger” was written by ––

(a) J M Synge

(b) G B Shaw

(c) John Osborn

(d) Harold Pinter

Answer :  (c) John Osborn

Q70. Choose the correct alternative.

If I ­­_______ a bird.

(a) Was

(b) Were

(c) Am

(d) Shall

Answer : (b) Were

Q71. Choose the correct antonym of the word : Urban

(a) Modern

(b) Rural

(c) Remote

(d) Rapid

Answer :   (b) Rural

Q72. Choose the correct alternative.

Please don’t ______ the truth.

(a) Hold back

(b) Hold over

(c) Hold to

(d) Hold in

Answer :   (a) Hold back

Q73. Choose the correct alternative.

I have never traveled ______ air.

(a) In

(b) By

(c) With

(d) Form

Answer :  (b) By

Q74. Identify the correct part of the sentence. If the sentence is correct, choose the no error option.

(a) The host of reputed national and multinational

(b) clients are

(c) a better testimonial than the best spoken words.

(d) No error

Answer :  (a) The host of reputed national and multinational

Q75. Choose the correct synonym of the given word: Mould

(a) Shape

(b) Calculate

(c) Argue

(d) Blow

Answer :  (a) Shape

Q76. Choose the correct alternative.

My sister said to me, “ Are you well?” (Direct)

My sister ______ me if I ______ well. (Indirect)

(a) Asked, me

(b) Asks, was

(c) Asks, am

(d) Asked, was

Answer : (d) Asked, was

Q77. Choose the correct alternative.

I usually go to bed _____  midnight.

(a) In

(b) At

(c) On

(d) To

Answer : (b) At

Q78. Who wrote “Arms and the man”?

(a) G B Shaw

(b) Samuel Beckett

(c) William Shakespeare

(d) Emily Bronte

Answer : (a) G B Shaw

Q79. Choose the correct alternative.

The weather office had predicted that it _______ (rain) soon.

(a) Had rained

(b) Have rained

(c) Would rain

(d) Rains

Answer : (c) Would rain

Q80. Choose the correct alternative.

I know the man. (Active)

The man _______ to me. (Passive)

(a) known

(b) Is known

(c) Is knew

(d) Knew

Answer : (b) Is known

Pages ( 4 of 5 ): « Previous1 ... 3 4 5Next »

Read Important Article

error: Content is protected !!